Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Kežmarku vymenia rozvody tepla a teplej úžitkovej vody

Ilustračné foto Foto: TASR

V priebehu budúceho roka by sa s výmenou rozvodov tepla a teplej úžitkovej vody malo v meste pokračovať na Severnej ulici. Rozvody dosiahli svoju životnosť.

Kežmarok 21. augusta (TASR) – Na sídlisku Sever v Kežmarku začali s výmenou rozvodov tepla a teplej vody. Podľa primátora Kežmarku Jána Ferenčáka ide o rekonštrukciu rozvodov, ktoré mali zhruba 50 rokov. Výmenou by sa podľa neho mali vyriešiť problémy s kvalitou teplej vody v tejto časti mesta.

"Zároveň sa zvýši aj účinnosť a znížia sa straty počas vykurovacej sezóny. Sídlisko Sever patrí medzi najstaršie sídliská, preto sme pristúpili k jeho postupnej obnove," povedal Ferenčák. Investíciu za zhruba 300.000 eur bude financovať správca bytových a nebytových priestorov a dodávateľ tepla v meste Kežmarok - spoločnosť Spravbytherm z vlastných zdrojov. Odstávka teplej vody je na ulici Pod lesom naplánovaná do konca augusta.

Rozvody dosiahli svoju životnosť. Spoločnosť ich zamení za vysokokvalitné predizolované plastové potrubie. "Životnosť rúr je viac ako 50 rokov, pričom sa vyznačujú nízkou tepelnou stratou a vysokou bezpečnosťou," vysvetlil konateľ spoločnosti Marín Bešenej. Ich výmenou sa zlepšia vlastnosti teplej vody. Podľa jeho slov v plastovom potrubí nedochádza k usadeninám v ich vnútri.

V priebehu budúceho roka by sa s výmenou rozvodov tepla a teplej úžitkovej vody malo v meste pokračovať na Severnej ulici.