Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Mesto plánuje zainvestovať ďalších zhruba 980.000 eur z vlastného rozpočtu, výslednú sumu však určí až samotný projekt.

Kežmarok 24. augusta (TASR) – Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna. Podľa slov primátora Jána Ferenčáka musí byť štadión postavený do konca roka 2017, čo je podmienkou na využitie príspevku.

Mesto plánuje zainvestovať ďalších zhruba 980.000 eur z vlastného rozpočtu, výslednú sumu však určí až samotný projekt. „Momentálne sme v procese výberu projektanta štúdie, ako má štadión vyzerať a následne prebehne výber obstarávateľa,“ uviedol primátor s tým, že verí v hladký priebeh.

„Občania už chcú vidieť začiatok stavebných prác, ale musí to prejsť legislatívnym procesom. Predpokladám, že na jar 2016 by sme mohli mať obstarávateľa a zhruba na jeseň by sme štadión už otvorili,“ povedal Ferenčák a prízvukoval, že tieto termíny budú platiť len v prípade bezproblémového scenára. „Peniažky vrátiť nechceme,“ skonštatoval primátor s tým, že na budúci rok sa už chcú v meste korčuľovať.

Štadión ostal rozostavaný a nefunkčný po skrachovanej Zimnej deaflympiáde 2011 vo Vysokých Tatrách, mesto v minulosti financie na jeho dobudovanie nemalo.