Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

KISKA: Humenné sa snaží nastavovať systém a jasné pravidlá vo všetkom

Na archívnej snímke prezident Andrej Kiska. Foto: TASR - Pavol Zachar

S primátorkou Janou Vaľovou diskutoval o tom, ako docieliť, aby aj obyvatelia mesta pocítili, že Slovensko rastie, že rastú priemerné platy a klesá nezamestnanosť a krajina ide dobrým smerom.

Humenné 29. novembra (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska dnes navštívil mesto Humenné. Pri tejto príležitosti na mestskom úrade diskutoval s primátorkou Janou Vaľovou o tom, ako docieliť, aby aj obyvatelia mesta pocítili, že Slovensko rastie, že rastú priemerné platy a klesá nezamestnanosť a krajina ide dobrým smerom. "Diskutovali sme o nezamestnanosti, o jej príčinách, o tom, koľko percent ľudí možno je nezamestnateľných a z akých dôvodov," vysvetlila hlava štátu.

Dve témy, ktoré prezident otvára v každom meste, to sú školstvo a zdravotníctvo, zazneli aj v Humennom. "Diskutovali sme o dvoch klinikách, ktoré má mesto v správe, ako ich chce posilniť, ale aj o nemocnici, ktorá tu je," priblížil. V rámci dnešnej návštevy bol aj v dvoch školách. Jedna z nich je pre talentované deti, druhá sa nachádza v osade Podskalka.

Na margo faktu, že mesto Humenné patrí k najlepšie hospodáriacim samosprávam, prezident uviedol, že primátorka je silná manažérka. "Vidieť to aj na týchto výsledkoch. Mesto je v prebytku, mesto pozitívne hospodári a je tu skutočne snaha nastavovať systém a jasné pravidlá vo všetkom," doplnil.

V rámci dnešného programu navštívi Kiska aj najväčšieho zamestnávateľa v regióne. S vedením firmy sa bude rozprávať o tom, či je v regióne dosť ľudí, ak sa vytvoria nové pracovné miesta. Hovoriť budú aj o tom, či ľudia, ktorí sú tu nezamestnaní, sú ochotní pracovať.

Uviedol, že ako prezident sa snaží navštevovať všetky mestá a regióny na Slovensku. Oceňuje, že dnes mohol prísť aj do Humenného, kde navštívil aj vojenský cintorín. Tam si položením venca uctil pamiatku obetí dvoch svetových vojen.