Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Klientske centrum v Bratislave má byť v budove od súkromníka

Na snímke minister vnútra a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák počas slávnostného otvorenia nového klientskeho centra na Okresnom úrade v Trnave v piatok 5. decembra 2014, Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Na dnešnej tlačovej konferencii minister vnútra Robert Kaliňák uviedol, že priestory získa štát od spoločnosti Vienna Invest. Minister priznal, že vhodné miesto v Bratislave hľadalo ministerstvu dlho.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Klientske centrum v Bratislave, v ktorom si občania vybavia kompletnú úradnú agendu, by malo sídliť v Ružinove v budove na križovatke ulíc Rožňavská - Tomášikova. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že priestory získa štát od spoločnosti Vienna Invest postupnou zámenou za priestory, ktoré budú úradníci pri sťahovaní opúšťať, zvyšok ceny štát doplatí. Do budovy sa má sťahovať aj dopravný inšpektorát z Kopčianskej ulice.

"Predbežná dohoda s majiteľom je na cene 12,75 milióna eur, čo je 640 eur za meter štvorcový budovy, ktorá má cca 11.000 metrov štvorcových. Z toho cena pozemku je 195 eur za meter štvorcový a za každý meter parkoviska bude doplatených 100 eur," vysvetlil Kaliňák. V tejto sume je podľa jeho slov zahrnutá aj kompletná rekonštrukcia, nadstavba tretieho podlažia aj úprava priestorov. "Veríme, že v priebehu roku 2015 sa nám to podarí naštartovať," avizoval minister, ktorý počíta s úsporou v státisícoch eur ročne.

Kaliňák upozornil, že ide o nehnuteľnosť s parkovacími miestami na strategickom dopravnom uzle. "Dokáže poňať všetky naše služby a vybaviť takmer 700 ľudí denne vo veľmi kultúrnom prostredí," podotkol s dôvetkom, že do budovy sa presťahujú úradníci zo súčasných 11 adries v meste. Minister priznal, že vhodné miesto v Bratislave hľadalo ministerstvu dlho. "Bohužiaľ, budova, ktorá by umožnila vybavovať tak širokú agendu, vo vlastníctve štátu nie je," povedal.

Ku koncu roka 2014 bude otvorených 31 klientskych centier (KC), ktoré vznikajú v rámci reformy verejnej správy ESO. Rezort vnútra postupne uvádza do prevádzky pre občanov KC na úrovni okresov, resp. vo vybraných lokalitách tak, aby bola splnená podmienka dostupnosti služieb štátnej správy pre občana do 50 km alebo do hodiny cesty verejnou dopravou.