Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Klinika hematológie a transfuziológie UNM získala európsky certifikát

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Získanie certifikátu garantuje pacientom s hemofíliou a inými krvácavými ochoreniami najvyššie európske štandardy poskytovania zdravotnej starostlivosti, uviedla Zuzana Marčeková.

Martin 12. októbra (TASR) - Klinika hematológie a transfuziológie Jesseniovej lekárskej fakulty (JLF) Univerzity Komenského (UK) a Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) získala certifikát European Haemophilia Treatment Centre. Podľa Zuzany Marčekovej z oddelenia marketingovej komunikácie UNM sa tak zaradila do Európskej siete pre hemofíliu (EUHANET).

Doplnila, že získanie certifikátu garantuje pacientom s hemofíliou a inými krvácavými ochoreniami najvyššie európske štandardy poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Ako informoval lekár Kliniky hematológie a transfuziológie JLF UK a UNM Tomáš Šimurda, podmienky na získanie certifikátu stanovujú normy a kritériá, ktoré musia centrá pre hemofíliu v Európe spĺňať, s cieľom podporiť štandardizáciu starostlivosti o hemofíliu a iné dedičné poruchy krvácania a zabezpečiť rovnakú starostlivosť v celej Európe.