Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Klokočinský jarmok prinesie aj tento rok bohatý trojdňový program

Klokočinský jarmok má 11- ročnú tradíciu. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina už o niekoľko dní oživí 11. ročník Klokočinského jarmoku.

Nitra 23. augusta (TASR) – Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina už o niekoľko dní oživí 11. ročník Klokočinského jarmoku. Trojdňový program sa začne 31. augusta otvorením tradičného jarmoku so širokou ponukou tovarov, jedál a nápojov. V podvečer dotvorí jarmočnú atmosféru svojím spevom Marcela Laiferová v programe Pod bielou alejou. Po nej vystúpi mužská spevácka skupina z Heľpy, ktorá do Nitry prinesie horehronské piesne.

"Večer sa bude podávať tradičná kotlíková fazuľovica, ktorá je na sídlisku Klokočina údajne najčastejšie varenou polievkou. Na programe je aj tancovačka s hudobnou skupinou Profil a zábava s vtipmi nestarnúceho komika Jaroslava Ďuríčka. Piatkový večer zakončí ohňostroj," informovala Ľudmila Synaková z Mestského úradu v Nitre.

V sobotu 1. septembra bude jarmok patriť účastníkom medzinárodnej korčuliarskej súťaže Freestyle inline battle. Popoludní je pre deti pripravené Klokočinské súťaženie. "Neskôr príde aj kúzelník Talostan. Účinkovať budú Bánovské mrchane a hudobná skupina Kesanka. V sobotu večer sa návštevníci jarmoku môžu započúvať aj do piesní Lapášskych seniorov, pripravená je aj široká ponuka tanečných štýlov s Tap Dance Quartet. Ku Klokočinskému gulášu je pripravená zábava v retro štýle Jam & Bazar. V rámci jarmoku si v sobotu prídu na svoje aj milovníci veteránov na prehliadke historických vozidiel," dodala Synaková. Zároveň pripomenula, že ponuka jarmočných tovarov a jedál potrvá až do nedeľného večera.