Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Klub darcov v Nitre podporí tento rok deväť projektov sumou 8000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Autormi projektov sú občianske združenia, neziskové organizácie a neformálne skupiny občanov.

Nitra 29. novembra (TASR) - Klub darcov Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN) udelí granty v celkovej hodnote 8000 eur deviatim verejnoprospešným projektom. Ako uviedla NKN, členovia Klubu darcov venovali na podporu piatich projektov sumu 6000 eur, na ďalšie štyri projekty poskytlo 2000 eur mesto Nitra.

Autormi projektov sú občianske združenia, neziskové organizácie a neformálne skupiny občanov. "Hlavnými kritériami na ich podporu boli prínos pre komunitu, originalita nápadu, jasne a reálne určené ciele, zapojenie dobrovoľníkov, reálne stanovený rozpočet i udržateľnosť výstupov projektu," pripomenula NKN.

Granty napokon pôjdu na podujatie Dobro.trh 2024, revitalizáciu oddychovej zóny pre seniorov zariadení sociálnych služieb (ZSS) Viničky, na automatický externý defibrilátor, projekt pre aktívnych seniorov, na zriadenie zelenej oázy v ZSS Nitrava, pre Školu života i na projekty Harmónia kultúr, Vieš, čo ješ? a Zjednotení v rozmanitosti tanca...Tanec nás spája...

Klub darcov NKN je grantový program, ktorý umožňuje individuálnym darcom, aby podporili dobré nápady pre rozvoj Nitry. Členovia Klubu darcov finančne prispievajú do programu a zároveň prostredníctvom hlasovania rozhodujú o tom, ktoré z nich budú podporené. "Tento rok do programu darovalo vyše 157 individuálnych a kolektívnych darcov celkovú sumu 6042 eur," doplnila správkyňa NKN Ľubica Lachká.