Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Novozámocká knižnica pripravila pre školákov interaktívne podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

V utorok sa pri príležitosti Svetového dňa zvierat stretnú v knižnici žiaci základných škôl (ZŠ) na podujatí s názvom Zvieratá z nás robia lepších ľudí.

Nové Zámky 10. októbra (TASR) - Rozprávanie o zvieratách, mýtoch i tvorbe spisovateľky Kristy Bendovej pripravila pre deti novozámocká knižnica Antona Bernoláka. Ako pripomenuli organizátori, októbrový program ponúkne deťom aj viaceré interaktívne podujatia.

V utorok sa pri príležitosti Svetového dňa zvierat stretnú v knižnici žiaci základných škôl (ZŠ) na podujatí s názvom Zvieratá z nás robia lepších ľudí. "Dobrovoľníčka zo Slovenskej aliancie ochrancov zvierat Karin Ďurinová deťom vysvetlí, čo znamená pojem dobrovoľníctvo a ako sa stať dobrovoľníkom. Žiaci sa takisto dozvedia o možnostiach pomoci zvieratám v núdzi," uviedla knižnica. V rovnaký deň je pre siedmakov z Katolíckej spojenej školy pripravené interaktívne podujatie s názvom Mýty a legendy - Hviezdna obloha. "Žiaci sa na ňom dozvedia zaujímavé informácie o súhvezdiach, ktoré sa spájajú s konkrétnymi mýtami a legendami," doplnili organizátori.

Nadčasovej tvorbe Kristy Bendovej a jej literárnej postave Osmijankovi bude venované podujatie, ktoré sa bude v knižnici konať 11. októbra. Interaktívne stretnutie s knihou s názvom Stratená vec sa uskutoční 13. októbra. "Ukáže deťom, že je dôležité všímať si svoje okolie, veci a ľudí, ktorí ich obklopujú. Na podujatí si vyskúšajú aktivity, ktoré podporia ich empatické vnímanie a všímavosť. Ďalšie interaktívne podujatie sa bude konať 17. októbra. Zamerané bude na rozvoj pasívnej slovnej zásoby školákov," pripomenula knižnica.