Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nové Zámky ponúknu čitateľom maďarskej národnosti desiatky nových kníh

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Riaditeľka Knižnice Antona Bernoláka Helena Bohátová uviedla, že cezhraničná spolupráca knižníc v Nových Zámkoch a Tatabányi trvá už desaťročia.

Nové Zámky 16. októbra (TASR) - Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch ponúkne svojim čitateľom maďarskej národnosti desiatky nových kníh. Sú súčasťou daru z partnerskej knižnice v Tatabányi.

Ako informovala knižnica, čitatelia si vďaka cezhraničnej spolupráci môžu vybrať zo stovky nových knižných titulov pre všetky vekové kategórie. Rovnaký počet titulov získala aj knižnica József Attila Megyei és Városi Könyvtár v Tatabányi. Išlo o tituly súčasných autorov z detskej literatúry, literatúry pre mládež, beletrie pre dospelých čitateľov, odbornej literatúry a regionálnej literatúry. "Teší nás dlhoročná spolupráca s našou partnerskou knižnicou. Našou snahou bolo doplniť ich knižničný fond o slovenskú tvorbu, keďže v okolí Tatabánye žije početná slovenská komunita," povedala riaditeľka Knižnice Antona Bernoláka Helena Bohátová.

Ako doplnila, cezhraničná spolupráca knižníc v Nových Zámkoch a Tatabányi trvá už desaťročia. "Vďaka nej sa knihovníci z oboch knižníc zúčastnili na mnohých podujatiach organizovaných druhou stranou. Medzi cenné benefity tejto cezhraničnej spolupráce patrí aj výmena skúseností knihovníkov z oboch štátov," dodala Bohátová.