Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri Malom Dunaji dobuduje Kolárovo cyklotrasu až k Vodnému mlynu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Zámer bude realizovaný v cezhraničnom projekte Mošonského a Malého Dunaja Bratislavského samosprávneho kraja a Rábsko-mošonsko-šopronskej župy v Maďarsku.

Kolárovo 8. septembra (TASR) - Mesto Kolárovo v okrese Komárno vybuduje cyklotrasu pri Malom Dunaji, ktorá povedie až k Vodnému mlynu pri Kolárove. Ako TASR informoval primátor mesta Árpád Horváth, na projekt samospráva získala príspevok vo výške 170.000 eur.

Zámer bude realizovaný v rámci spoločného cezhraničného projektu Mošonského a Malého Dunaja Bratislavského samosprávneho kraja a Rábsko-mošonsko-šopronskej župy v Maďarsku, v ktorom je mesto Kolárovo partnerom. "Pôjde o napojenie k už existujúcej cyklotrase Komárno - Kolárovo k turisticky atraktívnemu Vodnému mlynu. Tá v súčasnosti končí pri Vážskom moste. Mesto sa na projekte bude spolupodieľať piatimi percentami z celkových nákladov, teda sumou vo výške 8500 eur. Začiatok prác je naplánovaný na marec až apríl budúceho roka, pričom ukončenie prác sa predpokladá do 30 dní," povedal Horváth.

"Súčasťou zámeru bude okrem vybudovania samotnej cyklotrasy aj osadenie viacerých informačných tabúľ, menšie prístaviská pre vodákov a ďalšie potrebné práce, súvisiace s cykloturistikou a vodnou turistikou," dodal primátor mesta.