Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Kolaudácia štadióna v Trenčíne sa posúva o tri týždne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O vydanie súhlasu spoločnosť požiadala, avšak procesy smerujúce k vydaniu súhlasu nie je možné ukončiť v pôvodnej lehote.

Trenčín 30. augusta (TASR) - Termín ukončenia výstavby futbalového štadióna v Trenčíne sa posúva o tri týždne. Poslanci mestského zastupiteľstva v stredu schválili dodatok k zmluve o výpožičke nehnuteľnosti, zmluve o uzatvorení budúcej kúpnej zmluvy a nájomnej zmluve so spoločnosťou AS Trenčín. Klub sa tak vyhol pokute.

Podľa návrhu, ktorý poslancom predložil primátor Trenčína Richard Rybníček, AS Trenčín dokončil riadne stavbu futbalového štadióna a pripravil podklady ku kolaudácii stavby, avšak zatiaľ spoločnosť nemá posledný podklad ku kolaudácii - súhlas s prevádzkou stredného zdroja znečisťovania ovzdušia.

O vydanie súhlasu spoločnosť požiadala, avšak procesy smerujúce k vydaniu súhlasu nie je možné ukončiť v pôvodnej lehote kolaudácie do 31. augusta 2023.

V zmysle zmluvy medzi mestom a futbalovým klubom by AS Trenčín musel v prípade nesplnenia termínu kolaudácie (31. 8.) uhradiť mestu zmluvnú pokutu vo výške 200.000 eur. Klub preto požiadal zastupiteľstvo o posunutie termínu kolaudácie na 22. septembra. Poslanci návrhu Rybníčka vyhoveli.