Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Komárno bojuje s horúčavami, osádza vodné brány i cisterny s vodou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Deti komárňanských stredných, základných a materských škôl majú k dispozícii pitné fontány.

Komárno 13. júna (TASR) – Mesto Komárno v spolupráci s Vodárňami a kanalizáciami mesta Komárna (KOMVaK) pripravili viaceré opatrenia súvisiace s aktuálnou vlnou horúčav. V rozpálenom meste postupne počas tohto týždňa umiestňuje rozprašovače vodnej hmly. Z ôsmich rosných parných brán je už jedna osadená na Palatínovej ulici a jedna na Námestí generála Klapku, informovalo vedenie mesta. Mobilný vodný rozprašovač je umiestnený pred mestským úradom.

Na Kossuthovom námestí je každý deň k dispozícii cisterna s čerstvou pitnou vodou pre obyvateľov i návštevníkov mesta. Prevádzku cisterny s pitnou vodou zabezpečuje vodárenská spoločnosť. Osvieženie ponúkajú v meste aj dve pitné uličné fontány na Kossuthovom námestí a na Námestí generála Klapku.

Deti komárňanských stredných, základných a materských škôl majú k dispozícii pitné fontány. Spoločnosť KOMVaK umiestnila štyri pitné fontány v stredných školách a šesť v základných školách. Trinásť barelových výdajníkov je umiestnených v materských školách.

V nemocnici zabezpečujú pitný režim jeden barelový výdajník na chirurgii a štyri barelové výdajníky na onkologickom oddelení.