Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Komárno finančne podporí projekty na zlepšenie kvality života občanov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

Maximálna výška finančnej dotácie priznanej mestom na jeden projekt predstavuje 2000 eur.

Komárno 11. februára (TASR) – Fyzické i právnické osoby s trvalým pobytom či sídlom v Komárne môžu získať financie na realizáciu projektov zameraných na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt. Mesto Komárno vyčlenilo na financovanie týchto projektov vo svojom tohtoročnom rozpočte 10.000 eur. Žiadosti môžu záujemcovia podávať do konca septembra tohto roka alebo do vyčerpania finančného limitu stanoveného na tento rok, informuje vedenie mesta. Hlavným cieľom tohtoročného grantu je ochrana životného prostredia a zdravia obyvateľov mesta.

O finančnú dotáciu môžu žiadať fyzické osoby - podnikatelia, právnické osoby - obchodné spoločnosti a právnické osoby, ktoré nie sú zriadené na podnikanie, teda občianske združenia, záujmové združenia, neziskové organizácie, nadácie a spoločenstvá. Podmienkou je, aby mali sídlo alebo trvalý pobyt na území Komárna alebo aby vykonávali činnosť na území mesta či poskytovali služby jeho obyvateľom. Tomu istému žiadateľovi poskytne mesto Komárno dotáciu iba raz v danom kalendárnom roku.

Maximálna výška finančnej dotácie priznanej mestom na jeden projekt predstavuje 2000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa na projekte je nevyhnutná. Minimálna výška spoluúčasti v prípade právnických osôb – obchodných spoločností a fyzických osôb – podnikateľov je 50 percent z celkových predpokladaných nákladov projektu. V prípade právnických osôb, ktoré nie sú zriadené na podnikanie, predstavuje spolufinancovanie 30 percent. „Táto spoluúčasť je obligatórnou podmienkou poskytnutia finančnej dotácie,“ upozorňujú zástupcovia mesta. Prichádzajúce žiadosti budú priebežne schvaľovať mestskí poslanci na základe odporučenia príslušných komisií mestského zastupiteľstva.