Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Novej Osade v Komárne vybudovali novú vodovodnú sieť

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Vodovodnú sieť v Novej Osade začali vodárne budovať v roku 2019.

Komárno 19. júla (TASR) - Vodárne a kanalizácie mesta Komárno (KOMVaK) vybudovali vodovodnú sieť v Novej Osade, mestskej časti Komárna. V lokalite žije vyše 500 ľudí, ktorí doteraz mali prístup len k vode z vlastných studní. Vybudovanie približne 4,5 kilometra dlhého úseku vodovodného potrubia financovala mestská spoločnosť z vlastných zdrojov, potvrdil generálny riaditeľ KOMVaK Patrik Ruman.

Vodovodnú sieť v Novej Osade začali vodárne budovať v roku 2019. Prvá etapa výstavby v dĺžke 2240 metrov bola skolaudovaná v roku 2021. Bezprostredne na ňu nadviazala výstavba druhej etapy, ktorá bola ukončená v tomto roku kolaudáciou 2050 metrov dlhého úseku. Po ukončení prác boli vykonané spätné úpravy, kde bolo použitých približne 1000 ton spevňujúceho materiálu a pokrylo sa 3500 štvorcových metrov ciest. Na prípojku sa zatiaľ pripojilo viac ako 50 domácností a rekreačných chatiek v Novej Osade.

KOMVaK ukončil v tomto roku aj výstavbu 1300 metrov dlhej vodovodnej siete v záhradkárskej osade Madzagoš. Zo 60 nehnuteľností sa na ňu doteraz napojila približne polovica. Spoločnosť má aktuálne rozpracované aj ďalšie dva projekty výstavby na Ďulovom Dvore a Harčáši.