Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Komárno pripravuje investície na zlepšenie životných podmienok v meste

Na snímke vstup do komárňanskej pevnosti Foto: TASR/Pavol Ivan

Investície budú smerovať predovšetkým do ihrísk, vybavenosti obytných zón i na obnovu zelene.

Komárno 13. júla (TASR) - Komárňanská radnica pripravuje na nasledujúce mesiace takmer 20 menších investičných projektov za necelých 250.000 eur. Ich cieľom je postupné zlepšenie životných podmienok v meste.

Ako informoval magistrát, investície budú smerovať predovšetkým do ihrísk, vybavenosti obytných zón i na obnovu zelene. „Najväčšia suma, celkovo 182.000 eur, je z investičného základu mesta. Poslanci však odsúhlasili na projekty ďalších 59.000 eur zo svojich rezerv," vysvetlil viceprimátor Béla Keszegh.

Najväčšou investíciou v hodnote 30.000 eur bude Revitalizácia fitness parku pred termálnym kúpaliskom, k väčším projektom s nákladmi 20.000 eur patrí aj vybudovanie parkovísk na Komenského a Vodnej ulici, rekonštrukcia chodníka medzi ulicami E. B. Lukáča a Slobody a oprava mestských detských ihrísk.

Mesto okrem toho plánuje investovať do výsadby stromov, budovania chodníkov i nových detských ihrísk. Bude sa tiež opravovať fontána na Kossuthovom námestí a peniaze pôdu aj na obnovu škôl, či opravy stojísk na kontajnery.