Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Beňadikovej majú presne nevyhnutný počet kandidátov

Ilustračné foto Foto: TASR

Na funkciu starostu je iba jediný kandidát a do päťčlenného zastupiteľstva prejavili záujem zasadnúť piati zaregistrovaní kandidáti.


Beňadiková 7. októbra (TASR) – Zloženie samosprávy hornoliptovskej obce Beňadiková so 473 obyvateľmi a 363 voličmi sa bude po komunálnych voľbách s najväčšou pravdepodobnosťou navlas zhodovať s menoslovom na hlasovacích lístkoch. Na funkciu starostu je iba jediný kandidát a do päťčlenného zastupiteľstva prejavili záujem zasadnúť piati zaregistrovaní kandidáti.

„Urobil som sa všetko preto, aby sa u nás voľby mohli riadne uskutočniť, aby sme si udržali funkčnú obecnú samosprávu. Oslovil som viacero najmä mladších ľudí ochotných spraviť niečo pre našu obec. Črtali sa ešte dvaja kandidáti, no asi ich odradilo zbieranie podpisov, čo sa ukazuje ako najväčší problém mnohých potenciálnych nezávislých kandidátov,“ uviedol pre TASR starosta Ján Martinovič.

Ako jediný kandidát na starostu ide Martinovič do volieb už po druhý raz. „Dokončoval som už predchádzajúce volebné obdobie po zosnulom predchodcovi, ktorý bol starostom rekordných 33 rokov. Nebolo jednoduché prevziať štafetu po takom veteránovi,“ skonštatoval. V obecnom zastupiteľstve nastane značná obmena, lebo kandidujú iba dvaja terajší poslanci.

„Jednou z najbližších úloh bude skultúrniť miesto konania pohrebných obradov. Nemáme priestor ani peniaze na postavenie domu smútku. Pri kultúrnom dome vybudujeme plochu s prístreškom, lebo tu pretrváva zvyk, že sa smútočné obrady konajú vonku. Samozrejme, musíme sa starať o našich futbalistov, veď futbal je v takejto menšej dedine prakticky jedinou kultúrou,“ dodal starosta Beňadikovej.