Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskom Devíne zaregistrovali štyroch kandidátov na starostu

Ilustračný záber. Foto: TASR

O stoličky poslancov sedemčlenného devínskeho miestneho zastupiteľstva sa zasa bude uchádzať spolu 12 kandidátov na poslancov.

Bratislava 1. októbra (TASR) – O funkciu starostu malej bratislavskej mestskej časti Devín budú bojovať štyria kandidáti. Toľko ich zaregistrovala miestna volebná komisia. O stoličky poslancov sedemčlenného devínskeho miestneho zastupiteľstva sa zasa bude uchádzať spolu 12 kandidátov na poslancov. Vyplýva to zo zverejneného vyhlásenia kandidatúry.

Starostkou chce byť znova úradujúca hlava mestskej časti, 54-ročná ekonómka Ľubica Kolková. Do volieb ide podľa vlastných slov ako nezávislá s podporou koalície piatich pravicových strán – SaS, Sieť, SDKÚ-DS, Most-Híd a KDH.

Jej rivalmi bude 54-ročný architekt Gabriel Drobniak (nezávislý), 59-ročný stavebný technik Juraj Šterbatý (Lepšia štvrť) a 60-ročný učiteľ Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko). Ten kandiduje aj na miestneho poslanca, a tiež primátora Bratislavy. 

Z 12 kandidátov na poslancov je tretina nezávislých a ďalších šesť podporuje široká pravicová koalícia, ktorá stojí aj za úradujúcou starostkou.

Komunálne voľby budú 15. novembra.