Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Devínskej Novej Vsi sa nezaregistrovaný kandidát odvolal na súd

Ilustračné foto Foto: TASR

O miesta v 12-člennom zastupiteľstve Devínskej Novej Vsi sa uchádzalo spolu 60 kandidátov na poslancov. Miestna volebná komisia ich však zaregistrovala 59. Ten sa odvolal na súd.

Bratislava 2. októbra (TASR) – V bratislavskej Devínskej Novej Vsi budú o stoličku starostu v novembrových komunálnych voľbách bojovať traja kandidáti. Toľko ich zaregistrovala miestna volebná komisia. Medzi poslancov sa chce posadiť spolu 60 uchádzačov, jedného z nich však komisia nezaregistrovala. Odvolal sa preto na súd. Pre TASR to povedal predseda miestnej volebnej komisie Branislav Chandoga.

O post hlavy mestskej časti zabojuje súčasný starosta, 42-ročný Milan Jambor (Sieť, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd). Jeho vyzývateľom budú dvaja nezávislí kandidáti, a to 53-ročná štátna radkyňa Marcela Ľuptáková a 36-ročný právnik a aktivista občianskeho združenia Devínska Inak Rastislav Tešovič. Ten je dnes miestny poslanec, ktorý sa uchádzal o tento post aj pred štyrmi rokmi. Vtedy skončil za Jamborom druhý. Získal približne o tisícku menej hlasov.

O miesta v 12-člennom zastupiteľstve Devínskej Novej Vsi sa uchádzalo spolu 60 kandidátov na poslancov. Miestna volebná komisia ich však zaregistrovala 59. "Jeden kandidát zaregistrovaný nebol, nakoľko predložil neúplnú petíciu, čím nesplnil podmienky kandidatúry," uviedol Chandoga.

Predseda volebnej komisie vysvetlil, že takýto uchádzač má možnosť odvolať sa na príslušný okresný súd, čo aj urobil a súd je povinný rozhodnúť do troch dní od podania jeho návrhu. "V prípade rozhodnutia súdu o zaregistrovaní tohto kandidáta miestna volebná komisia zverejní jeho meno spolu s ostatnými zaregistrovanými kandidátmi," dodal Chandoga. Rozhodnutie súdu by mohli vedieť už v piatok 3. októbra.

Komunálne voľby budú 15. novembra.