Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Ižipovciach sa zas nenašiel jediný kandidát na starostu či poslanca

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Volebnú miestnosť vôbec neotvoria.


Ižipovce 10. októbra (TASR) – V maličkej liptovskej obci Ižipovce s 92 obyvateľmi sa počas blížiacich komunálnych volieb zopakuje situácia spred štyroch rokov. Volebnú miestnosť vôbec neotvoria, lebo v stanovenom termíne sa nenašiel ani jeden kandidát na starostu či poslanca obecného zastupiteľstva.

„Tým, že som nepodal moju opätovnú kandidatúru, v dobrom slova zmysle som sa snažil vyprovokovať spoluobčanov. Dúfal som, že sa nájde aj niekto iný, ale dopadlo to opäť takto neslávne. Keď nekandidujem ja, nemal kto dať dokopy ani len potrebné formality a podať kandidátky,“ uviedol pre TASR starosta Milan Franko.

Okrem nezáujmu občanov ho od ďalšieho pôsobenia v samospráve odrádza najmä pretrvávajúca nevšímavosť štátnych inštitúcií. „Viackrát som búchal na krajské i vládne dvere, ale zakaždým bez odozvy a pomoci čo i len dobre mienenou radou. Pritom nás bytostne ťaží splácanie úveru za rekonštrukciu cesty, ktorá mala byť pôvodne uhradená z eurofondov,“ vysvetlil Franko.

„Po vyčerpávajúcich troch volebných obdobiach na nepostačujúci tretinový úväzok už toho mám naozaj dosť. Opakujem, dúfam, že sa čo najskôr nájdu nejakí iní kandidáti. V úplne krajnom prípade, ak by hrozilo, že by naša obec, ktorá má nepochybne zaujímavý rozvojový potenciál, mohla v dôsledku toho prísť o samostatnosť, potiahnem to ďalej,“ dodal starosta Ižipoviec.