Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Revúcej sa o post primátora uchádzajú 4 kandidáti, v Lučenci šiesti

Ilustračné foto z Lučenca. Foto: TASR/Ján Siman

Mená zverejnia až po overení kandidačných listín.

Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 22. septembra (TASR) - Na juhu stredného Slovenska sa v troch okresných mestách o post primátora uchádzajú väčšinou nezávislí kandidáti. Ako pre TASR potvrdili zapisovateľky mestských volebných komisií, v Lučenci zaevidovali šiestich kandidátov, v Revúcej štyroch a v Rimavskej Sobote sa o najvyšší mestský post uchádzajú štyria kandidáti. Ich mená zverejnia až po overení kandidačných listín.

Podľa Kataríny Lírovej sa v Lučenci o funkciu primátora uchádzajú piati nezávislí kandidáti. Šiesty sa opiera o podporu strany Priama demokracia. "Kandidátky na posty poslancov doručilo 24 politických subjektov a zaevidovali sme aj 21 nezávislých kandidátov," povedala Lírová.

Počet poslancov mestského zastupiteľstva v Lučenci sa v novom volebnom období zníži zo súčasných 25 na 21. Dôvodom zníženia počtu poslaneckých kresiel je, že v Lučenci klesol za posledné obdobie aj počet obyvateľov.

V Rimavskej Sobote sa o poslanecké kreslá uchádza 19 kandidátov s podporou politických strán a osem nezávislých kandidátov. "Na post primátora sú štyria uchádzači, z toho dvaja sú nezávislí kandidáti," doplnila zapisovateľka tamojšej mestskej volebnej komisie Marta Feketeová.

V Revúcej sú štyria kandidáti na post primátora a iba jeden sa o funkciu uchádza s podporou politickej strany. "Máme zaevidovaných 24 kandidátok od politických strán a ďalších 21 osôb sa o post mestského poslanca uchádza ako nezávislý kandidát," dodala revúcka zapisovateľka Mária Síkorská.