Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V komunálnych voľbách chcú rómske strany nominovať stovky kandidátov

Predseda Strany rómskej únie František Tanko Foto: TASR/Michal Svítok

František Tanko z SRÚS hovorí približne o 400 kandidátoch na poslancov lokálnych parlamentov a 20 kandidátoch na starostov. Rovnako 20 kandidátov na post šéfa samosprávy chce postaviť aj SRK.

Bratislava 19. septembra (TASR) - V komunálnych voľbách sa o priazeň voličov budú uchádzať aj stovky kandidátov rómskych politických strán. Predsedovia Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS), Strany rómskej koalície (SRK) i Rómskej iniciatívy Slovenska (RIS) pre TASR potvrdili, že ich kandidáti sa budú uchádzať aj o posty starostov obcí.

Svojich nominantov budú mať rómske strany s výnimkou Bratislavského vo všetkých krajoch Slovenska, najviac na východnom Slovensku. Najviac kandidátov na poslancov má ambíciu postaviť RIS. "Ide približne o 800 nominantov, v 12 prípadoch budeme kandidovať aj na starostu," priblížil predseda RIS Václav Kappel.

František Tanko z SRÚS hovorí približne o 400 kandidátoch na poslancov lokálnych parlamentov a 20 kandidátoch na starostov. Rovnako 20 kandidátov na post šéfa samosprávy chce postaviť aj SRK. "O miesto v zastupiteľstvách sa bude uchádzať 160 kandidátov s našou podporou," povedal pre TASR predseda SRK Gejza Adam.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.