Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Primátorom Prievidze chce byť osem ľudí

Na snímke cesta spájajúca Nováky s Prievidzou. Foto: TASR/Pavol Remiáš

O 25 kresiel do mestského zastupiteľstva prejavilo záujem celkom 123 ľudí.

Prievidza 22. septembra (TASR) - O post primátora Prievidze zabojuje v novembrových komunálnych voľbách osem kandidátov. O 25 kresiel do mestského zastupiteľstva prejavilo záujem celkom 123 ľudí. TASR o tom dnes informovala zapisovateľka prievidzskej mestskej volebnej komisie Jana Králová s tým, že ide o predbežné počty a konkrétne čísla a mená budú známe až po zasadnutí komisie.

"Za politické strany a hnutia kandidujú na post primátora traja ľudia, piati pôjdu do volieb ako nezávislí," spresnila Králová.

Ako ďalej uviedla, o kreslo v mestskom parlamente má záujem 29 nezávislých kandidátov a za politické strany a hnutia 94. "Svojich kandidátov do mestského zastupiteľstva nominovalo 15 politických strán a jedna koalícia," doplnila a informovala, že prvé zasadnutie mestskej volebnej komisie bude vo štvrtok 25. septembra.

Oficiálne svoju kandidatúru oznámili súčasná primátorka Katarína Macháčková (Sieť), prievidzský mestský poslanec Michal Dobiaš (nezávislý), informatik Richard Marko (nezávislý), bývalý zápasník Jozef Lohyňa (nezávislý) podľa svojich minulotýždňových vyjadrení kandidatúru zvažoval.

Voľby do orgánov samospráv obcí budú 15. novembra.