Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Ružomberská volebná komisia vyradila 15 kandidátov na poslancov MZ

Ilustračné foto Foto: TASR

Dôvodom nezaregistrovania boli formálne nedostatky. Medzi vyradenými je celá 11-člennú kandidátka koalície NOVA, KDS, dvaja kandidáti strany Sieť a líder kandidátky Strany zelených.

Ružomberok 25. septembra (TASR) – Ružomberská miestna volebná komisia vyradila pre formálne nedostatky z registrácie až 15 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva, medzi nimi celú 11-člennú kandidátku koalície NOVA, KDS, dvoch kandidátov strany Sieť a lídra kandidátky Strany zelených.

„Dopustili sa zbytočných chýb, ktoré nemuseli vôbec byť, keby si dôslednejšie preštudovali príslušný zákon. Jeho ustanovenia sú napísané zrozumiteľne. Keby postupovali podľa priložených vzorov, určite by nebol vznikol žiadny problém,“ vysvetlil pre TASR predseda miestnej volebnej komisie Milan Čelko.

Predseda žilinského krajského koordinačného centra hnutia NOVA Radovan Ondrejka uistil, že sa určite odvolajú na súd. „Rozporuplné zdôvodnenie vyradenia našej kandidátky nás vedie k tomu, že to bolo celé vopred pripravené a niekomu veľmi záležalo, aby bolo viacerým občanom odopreté právo kandidovať,“ zdôraznil. Obdobne reagoval aj vyradený kandidát Ivan Rončák (Sieť).