Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Život sv. Jána Pavla II. pripomenie multimediálny koncert v Košiciach

Pápež Ján Pavol II., archívne foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Koncert bude tvoriť sprievodné slovo a mediálne vstupy, ktoré zachytia spomienky na prvého slovanského pápeža.

Košice 6. októbra (TASR) - Svätý Ján Pavol II. bude ako jedna z najväčších svetových osobností pripomenutý formou multimediálneho koncertu 18. decembra v Košiciach. Koncert bude tvoriť sprievodné slovo a mediálne vstupy, ktoré zachytia spomienky na prvého slovanského pápeža.

"Pôjde o kombináciu hudby, slova a obrazu. Na projekcii LED obrazoviek budeme vidieť nielen fotografie a reálne záznamy televíznych dokumentov a reportáží, ale aj písaný text v podobe životného odkazu pápeža Jána Pavla II.," priblížil PR manažér Imrich Makó. Organizátori rozdelia večer do dvoch častí. V prvej ukážu pápežov život, rodinu, školu, záujmy, vojnu a prvé kňazské roky. Druhá časť bude o jeho pápežskej službe a posolstve. Večer by mal kombinovať faktografiu s myšlienkovým a ľudským odkazom pápežovho života.

Vo vianočnom čase a v sprievode zboru a orchestra opery Štátneho divadla Košice zaznie hudba Verdiho, Mozarta, Pucciniho či Schuberta, ako aj obľúbená pieseň Sv. Otca v podaní detského zboru opery Štátneho divadla Košice. Pod scenár sa podpíšu Peter Himič a Jozef Leščinský, režisérom bude Ján Sabol. Dirigent Igor Dohovič pripraví hudobnú dramaturgiu.

"Sme veľmi radi, že morálnu podporu a záštitu nad týmto výnimočným projektom prevzal Bernard Bober, košický arcibiskup-metropolita a Milan Chautur, košický grécko-katolícky eparcha. Teší nás, že v spolupráci so Štátnym divadlom Košice môžeme prvýkrát uviesť premiéru žánru, kde sa spája príbeh, hudba a mediálna prezentácia," avizujú organizátori.