Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Konferencia v Tornali má upozorniť na vysokú nezamestnanosť v regióne

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako TASR informoval Marián Štúrik, hovorca občianskeho združenia Naša Sobota, ktoré konferenciu organizuje, zameraná bude aj na tému pozitívnej daňovej diskriminácie najzaostalejších častí Slovenska.

Tornaľa 29. júna (TASR) – Konferencia 3R - riadený rozvoj regiónov, ktorá sa uskutoční v utorok 30. júna v Mestskom kultúrnom stredisku v Tornali, má upozorniť na nutnosť podpory regiónov s vysokou nezamestnanosťou. Ako TASR informoval Marián Štúrik, hovorca občianskeho združenia (OZ) Naša Sobota, ktoré konferenciu organizuje, zameraná bude aj na tému pozitívnej daňovej diskriminácie najzaostalejších častí Slovenska.

„Okresy 3R, ktorými sú Rimavská Sobota, Rožňava a Revúca, sú dlhodobo na popredných miestach v rebríčkoch nezamestnanosti. V súvislosti s dlho zanedbávaným riešením tejto problematiky sa OZ Naša Sobota rozhodlo zorganizovať konferenciu, ktorej výsledkom bude podpis 'Memoranda 3R - O podpore regiónov s vysokou nezamestnanosťou'. Zámerom tohto memoranda je podpismi širokého spektra signatárov podporiť navrhnutý rámec krokov pre ďalšiu komunikáciu s predstaviteľmi vlády a štátnych inštitúcií,“ uviedol Štúrik. Ako doplnil, signatármi dokumentu budú primátori miest, starostovia obcí a zástupcovia cirkví, podnikateľského sektora, neziskového sektora i štátnych inštitúcií.

Konferencie sa má zúčastniť štátny tajomník Ministerstva financií SR Ivan Lesay, poradca ministra financií Anton Marcinčin a primátori i starostovia viacerých miest a obcí Gemera. „Po konferencii bude OZ Naša Sobota iniciovať prijatie vhodných opatrení relevantnými štátnymi inštitúciami,“ zakončil Štúrik.