Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Obec Košeca v Ilavskom okrese vytopil po búrke miestny potok

V obci Košeca v okrese Ilava sa 7. júna 2013 v dôsledku búrky a intenzívneho dažďa vylial miestny potok. Prívalová vlna sa prehnala centrom obce, zaplavila športový areál i cestu prvej triedy I/61. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na mieste zasahujú profesionálni hasiči z Dubnice nad Váhom a miestny dobrovoľný hasičský zbor. Hasiči likvidujú následky záplavy a robia protipovodňové opatrenia.

Košeca 7. júna (TASR) - V obci Košeca v okrese Ilava sa v dôsledku búrky a intenzívneho dažďa vylial miestny potok. Prívalová vlna sa prehnala centrom obce, zaplavila športový areál i cestu prvej triedy I/61. Starosta obce Radomír Brtáň vyhlásil po 19. hodine v obci tretí stupeň povodňovej aktivity.

Ako pre TASR povedal Brtáň, zvýšenie hladiny a následné vybreženie Dolinského potoka spôsobili výdatné zrážky v Strážovských vrchoch. Voda sa podľa jeho slov prehnala centrom obce, neobišla ani obecný úrad a motorest. Voda už opadá, stále však majú obavy z druhého – Podhradského potoka, ktorý rovnako preteká obcou. Ako informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, premávka po hlavnej ceste je zastavená, dopravu na mieste riadia policajti.

Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne na mieste zasahujú profesionálni hasiči z Dubnice nad Váhom a miestny dobrovoľný hasičský zbor. Hasiči likvidujú následky záplavy a robia protipovodňové opatrenia.