Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košičania si na Veľkonočnú nedeľu budú môcť zabehať medzi zvieratami

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Oliver Ondráš

Trasa je naplánovaná tak, aby bežci mali možnosť okrem športového zážitku vidieť a spoznať čo najviac zvierat.

Košice 26. marca (TASR) – Športoví nadšenci z občianskeho združenia Active life aj tento rok pripravili v poradí tretí Veľkonočný beh. Spoluorganizátorom podujatia, ktoré sa bude konať v nedeľu (27.3.), je mesto Košice – Európske mesto športu 2016, Zoologická záhrada Košice a Fun Factory.

"Bežci sa na štart postavia o 10.00 h. Štart a cieľ je na rovnakom mieste pri chovnom zariadení opíc neďaleko stánkov s občerstvením. Tento rok so sebou prináša novinku v podobe dvoch rozdielne dlhých tratí. Jedna je prispôsobená pre aktívnejších bežcov s dĺžkou 6,5 kilometra, ďalšia 2,5-kilometrová je určená deťom," priblížil koordinátor projektu Tomáš Gáll z občianskeho združenia Active life.

Trasa je podľa jeho slov naplánovaná tak, aby bežci mali možnosť okrem športového zážitku vidieť a spoznať čo najviac zvierat.

Koordinátor projektu Tomáš Gáll hovorí, že na Beh v zoo už od jeho nultého ročníka prichádzali pozitívne ohlasy. Zaujalo to aj zoologické záhrady v Českej republike. "Potvrdil mi to riaditeľ Zoologickej záhrady v Košiciach Erich Kočner, ktorému volali kolegovia z iných zoo v Prahe aj Brne s tým, aké je to úžasné. Nie každá zoologická záhrada môže niečo podobné usporiadať. Nie sú totiž dostatočne veľké," povedal Gáll. Teší ho fakt, že beh v atypickom prostredí sa podarilo zorganizovať aj v tomto roku, keď mesto Košice nosí titul Európske mesto športu 2016.

"S týmto rokom a titulom sa spája základná myšlienka neziskovej organizácie Active life, ktorou je zapojiť širokú verejnosť do športových aktivít, respektíve doslova rozhýbať Košičanov," dodal organizátor podujatia.

Komunita Active life vznikla v roku 2014 za účelom podpory zdravého a aktívneho štýlu života. Ako nezisková organizácia funguje od roku 2015. Organizuje viacero úspešných športových podujatí v Košiciach, ako Spoznaj behom Košice, Beh kráľa Róberta z Anjou, Mikulášsky beh, alebo Active life Hill Race. Občianske združenie Active life organizuje a aktívne sa zapája do charitatívnych projektov. Finančne pomohlo ôsmim inštitúciám a štyrom jednotlivcom s celkovou sumou 8886,69 eura.