Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Regióny

Behu pre zdravé nohy sa zúčastní aj primátor Košíc R. Raši

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik s olympijskou pochodňou a primátor Košíc Richard Raši počas Bratislavského maratónu Foto: TASR/Martin Baumann

Dnešné podujatie v Košiciach bude spestrené tým, že ho účastníci odbehnú v nápaditých podkolienkach.

Košice 21. apríla (TASR) – Už dnes dopoludnia sa pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v Košiciach začne akcia s názvom Beh pre zdravé nohy.

Beh je ideálnou športovou aktivitou pre udržanie zdravia žíl. Osvetu prevencie žilových ochorení v Košiciach sa rozhodlo túto sobotu aktívne podporiť aj vedenie mesta Košice.

„Beh pre zdravé nohy, ktorého druhý ročník sa tento rok uskutoční v Banskej Bystrici, Košiciach a Bratislave, je nie len športovým, ale i edukačným projektom, zameraným na prevenciu chronického žilového ochorenia. Záštitu nad týmto podujatím v Košiciach prevzal primátor Košíc Richard Raši, ktorý sa ho spoločne s tímom mesta Košice aktívne zúčastní,“ informovala TASR Zuzana Pancisynová z komunikačného referátu Magistrátu mesta Košice.

Podujatie bude spestrené tým, že ho účastníci odbehnú v nápaditých podkolienkach. Tie kompresívne pomáhajú žilám plniť ich funkciu a sú nenahraditeľnou súčasťou liečby chronického žilového ochorenia.