Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

VIDEO: Chrípkové prázdniny majú v piatich košických školách

llustračné foto Foto: TASR - Dano Veselský

Ide o tri materské a dve základné školy.

Košice 30. januára (TASR) – Pre zvýšenú chorobnosť žiakov má tzv. chrípkové prázdniny k dnešnému dňu päť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Ide o tri materské a dve základné školy. Ďalšie tri materské školy nahlásili prerušenie prevádzky od utorka 31. januára. TASR o tom informovala hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

Z materských škôl (MŠ) sú aktuálne zatvorené MŠ Humenská (termíne 27.1.-31.1.), MŠ Hronská (26.1-30.1.) a MŠ Miškovecká (27.1.-31.1.). Od utorka (31.1.) pribudne MŠ Park mládeže, kde je z 84 žiakov chorých až 59, ako aj MŠ Polianska a MŠ Watsonova (všetky do 3.2.). Zo základných škôl majú chrípkové prázdniny v ZŠ Jenisejská (30.1.-2.2.) a ZŠ Starozagorská (25.1.–30.1.).



Riaditeľ ZŠ na Jenisejskej ulici Róbert Schwarcz pre TASR potvrdil začínajúce riaditeľské voľno pre žiakov. "V piatok (27.1.) sme mali chorobnosť detí nad 30 percent, a keďže aj chorobnosť učiteľov bola vysoká a nemalo význam látať – plátať vyučovanie, tak sme to vyriešili týmto spôsobom. Verím, že deti sa do 6. februára, kedy nastúpia opäť do školy, dajú do poriadku, vyliečia sa a už budeme fungovať v normálnom režime," konštatoval. Na tejto ZŠ v mestskej časti Nad jazerom v priebehu týždňa nie sú v prevádzke ani školský klub detí a školská jedáleň. "Vysvedčenia si deti alebo ich zákonní zástupcovia môžu prevziať v utorok (31.1.) v kancelárii zástupkyne riaditeľa školy od 13.00 do 15.00 h," doplnil Schwarcz. V piatok 3. februára sú na Slovensku polročné školské prázdniny.

Koncom minulého týždňa hlásil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach celkovo 12.357 chorých na akútne respiračné choroby a nárast chorobnosti o 21,5 percenta. V Košickom kraji mali v 4. kalendárnom týždni tzv. chrípkové prázdniny spolu v 46 školských zariadeniach. Išlo o 28 materských, 12 základných a šesť stredných škôl, a to najmä v Košiciach a okresoch Košice okolie a Trebišov.