Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košice: Cieľom súťaže s nálepkami na autách je čistejšie mesto

Ilustračné foto Foto: TASR – František Iván

Hlavným cieľom súťaže je zapojiť verejnosť do kampane Za čistejšie Košice.

Košice 8. marca (TASR) – Spoločnosť KOSIT spolu s mestom Košice a Nadáciou KOSIT vyhlásila v pondelok (7.3.) súťaž Nalep na auto a vyhraj! Jej cieľom je poukázať na potrebu triedenia odpadu a zodpovednejšieho správania sa ľudí ohľadom čistoty v meste.

"Každý, kto zašle na webovú stránku facebook.com/zacistejsiekosice fotografiu s originálom nálepky s logom Za čistejšie Košice, ktorá bude viditeľne nalepená na okne vlastného alebo firemného auta, je automaticky zaradený do mesačného žrebovania o finančnú odmenu 30 eur. Raz v mesiaci vyhlasovateľ odmení troch jednotlivcov," vysvetlila hovorkyňa spoločnosti KOSIT Jana Končeková.

Hlavným cieľom súťaže je zapojiť verejnosť do kampane Za čistejšie Košice. "Súťaž Nalep na auto a vyhraj je takpovediac sprievodnou aktivitou pre ďalšie. Prostredníctvom tejto kampane sa snažíme hlavne poukázať na potrebu posilnenia triedenia odpadu a na väčšiu zodpovednosť zo strany obyvateľov, ktorá sa týka čistoty v meste," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti KOSIT Marián Christenko s tým, že prvé akcie spustené pod hlavičkou kampane Za čistejšie Košice boli Odpadky a Košičan v objektíve, vyhlásenie súťažného zberu papiera pre školy, súťaž Starý papier za vianočné stromčeky či Zelené srdce za plechovky.

"Pred nami sú opäť zaujímavé podujatia smerujúce k obyvateľom a ich ekologickému cíteniu. O všetkých budeme priebežne informovať na našej webstránke a profile facebook.com/zacistejsiekosice,"dodal Christenko.

"Mesto Košice, ako akcionár spoločnosti KOSIT, sa stotožňuje s kampaňou Za čistejšie Košice. Sme radi, že KOSIT vyvíja osvetovú činnosť v oblasti životného prostredia a snaží sa úzko spolupracovať s obyvateľmi. Veríme, že každá akcia zanechá svoju významnú stopu a my, obyvatelia Košíc, sa budeme správať k nášmu okoliu vždy s väčším a väčším rešpektom," uviedol primátor Richard Raši.

Každý, kto má záujem zapojiť sa do súťaže, si môže vyzdvihnúť nálepku v Informačnom centre spoločnosti KOSIT, ktoré sa nachádza v priestoroch Magistrátu mesta Košice, miesto prvého kontaktu č. 7, na Dispečingu spoločnosti KOSIT na Rastislavovej 98, prípadne môže sledovať profil na sociálnej sieti facebook.com/zacistejsiekosice, kde budú prezentované ďalšie súťaže a možnosti, ako a kde je možné získať nálepky.