Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Deti počas tábora v Košiciach ošetrujú zvieratá a jazdia safaribusom

Letný prímestský tábor v ZOO Košice 11. júla 2018. Tábor je zameraný na svet zvierat a ochranu prírody pre deti od šesť do 15 rokov. Na snímke deti pri zebrách. Foto: TASR - František Iván

Chlapci a dievčatá majú prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov.

Košice 11. júla (TASR) – ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor. V ôsmich turnusoch sa podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Evy Malešovej vystrieda 200 detí, pre ktoré pripravili bohatý program.

"Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice," uviedla pre TASR Malešová.



Chlapci a dievčatá majú podľa jej slov prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov.

"O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch," doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.

Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 h.