Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Košický dopravný podnik upozorňuje na zmeny, ide aj o vysokoškolákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Zmeny súvisia so začiatkom zimného semestra.

Košice 22. septembra (TASR) – Dopravný podnik mesta Košice upozorňuje cestujúcich na aktuálne zmeny v doprave, týkajú sa aj vysokoškolákov a začiatku zimného semestra. Informovala o tom jeho hovorkyňa Michaela Karaffová.

Prvá zmena sa týka skrátenia trasy autobusovej linky 32, ku ktorému dochádza od soboty. "Dôvodom sú pretrvávajúce bezpečnostné riziká na zúženej komunikácii v úseku Myslavskej cesty medzi zastávkami Pri škole – Maša. Linka 32 bude od soboty premávať na trase Košická Nová Ves – Námestie osloboditeľov – Grunt a späť. Zároveň sa zavádza náhradná kyvadlová autobusová doprava na linke X32 v úseku Grunt – Pri škole – Maša (bufet), na ktorej budú premávať midibusy," vysvetlila hovorkyňa s tým, že prestupným miestom medzi linkami bude zastávka Grunt na označenom úseku za budovou pošty.

Dopravný podnik zároveň odporúča obyvateľom Myslavy vzhľadom na možné meškania spojov spôsobené stavebnou činnosťou pri cestách do a z centra využívať vo zvýšenej miere aj spoje linky 72. "Premávka linky RA2 a školského spoja š1 zostáva bez zmeny," doplnila.

Ďalšia zmena súvisí so zimným semestrom, ktorý sa začína študentom Technickej univerzity v Košiciach. "Dopravný podnik začne od pondelka (24.9.) vypravovať väčší počet spojov a kapacitnejšie vozidlá. Zmena sa dotkne cestovných poriadkov liniek R4 a R6 a ponúkanej kapacity na linkách 6 a 9. S uvedeným dátumom zároveň dochádza k obnove premávky nedeľných študentských spojov na linkách 5 a 57 v plnej miere," dodala Karaffová.