Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Košiciach dnes jazdí bezplatne Mikulášska električka

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Cestujúcich zadarmo prevezie v čase od 13.00 do 18.00 h na predĺženej trati linky č. 6 zo Staničného námestia až na obratisko na Havlíčkovej ulici.

Košice 11. decembra (TASR) – Tradičnú čertovskú jazdu Mikulášskou električkou si dnes v Košiciach môžu užiť deti i dospelí. Cestujúcich zadarmo prevezie v čase od 13.00 do 18.00 h na predĺženej trati linky č. 6 zo Staničného námestia až na obratisko na Havlíčkovej ulici.

"Mikuláš a jeho dvaja pomocníci - čert s anjelom si pre deti okrem tradičných sladkostí pripravili aj ďalšie prekvapenie. Ich pojazdný príbytok na koľajniciach tento rok isto-iste neprehliadnete," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

Mikulášska električka podľa nej nebude jazdiť podľa pevne stanoveného cestovného poriadku. V prípade, že na prekvapenie záujemcovia nechcú čakať na zastávke, informácie o odchodoch zo Staničného námestia a Havlíčkovej poskytne centrálny dispečing DPMK na telefónnych číslach 055/6407431-2 a infolinke 055/6407407.