Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košickú Komenského ulicu chcú opraviť k spokojnosti bežcov maratónu

Na archívnej snímke práce na modernizácii elekričkových tratí na ulici Komenského v Košiciach 16. júna 2017. Foto: TASR/František Iván

Riaditeľ košického závodu zhotoviteľa diela Štefan Bálint členov výboru ubezpečil, že Komenského ulicu zrekonštruujú tak, aby boli spokojní nielen pretekári, ale aj ich fanúšikovia, vrátane divákov.

Košice 7. septembra (TASR) - Zástupcovia spoločnosti Eurovia SK, ktorá modernizuje košické električkové trate, sa na dnešnom kontrolnom dni stretli s predstaviteľmi výboru Medzinárodného maratónu mieru (MMM), ktorý sa v Košiciach uskutoční v nedeľu 1. októbra. Spolu si prešli Komenského ulicu, ktorá je súčasťou bežeckej trate MMM.

Riaditeľ košického závodu zhotoviteľa diela Štefan Bálint členov výboru ubezpečil, že Komenského ulicu zrekonštruujú tak, aby boli spokojní nielen pretekári, ale aj ich fanúšikovia, vrátane divákov.

"Ruch na stavbe je veľký, vidno však, že sa tu robí na 100 percent a ubezpečenia stavbárov sú seriózne. Veríme, že tak ako bolo povedané na dnešnom kontrolnom dni, do maratónu bude všetko v poriadku a budeme sa tešiť na prvú októbrovú nedeľu. Ak bude aj zvyšná časť Komenského ulice urobená tak dobre, ako tá už spravená, budeme spokojní. Najmä pre mini maratón, ktorý je veľmi rýchly, masový a časovo krátky, potrebujeme mať ulicu urobenú pre bežcov v plnom profile aspoň po vodárne," zdôraznil dlhoročný riaditeľ najstaršieho maratónu v Európe Branislav Koniar.

Stavbári intenzívne pracujú aj na modernizácii križovatky Trieda SNP – Toryská, kde už s prácami finišujú. Podľa predpokladov a pri splnení podmienky sfunkčnenia cestnej svetelnej signalizácie by križovatka mohla byť podľa Miroslava Sambora z košického magistrátu uvedená do prevádzky koncom budúceho týždňa.

Od dnešného dňa bola doterajšia uzávera časti Triedy SNP predĺžená od križovatky Triedy SNP - Toryská po Bardejovskú ulicu. Od soboty (9.9.) bude z dôvodu prác v danom úseku premávka vozidiel zúžená do jedného jazdného pruhu.

"Križovatka Triedy SNP so Šafárikovou a Bernolákovou ulicou ostáva zatiaľ pre motoristickú verejnosť prejazdná v plnom profile," dodal Sambor.