Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Košiciach ukradli z nákladného auta veci za stovky eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ku krádeži došlo na parkovisku na Južnej triede, zlodej sa do kabíny dostal bez použitia násilia.

Košice 3. mája (TASR) - Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil v pondelok (2.5.) v Košiciach z kabíny uzamknutého nákladného motorového vozidla zn. Iveco dva ruksaky s vecami a fotoaparát. Ku krádeži došlo na parkovisku na Južnej triede medzi 10.00 a 12.30 h, zlodej sa do kabíny dostal bez použitia násilia.

S ruksakmi zmizli osobné doklady, platobné karty, oblečenie, finančná hotovosť či rôzne náradie. "Poškodeným majiteľom vznikla celková škoda vo výške približne 640 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie pre zločin krádeže," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

V tejto súvislosti polícia opakovane upozorňuje občanov, aby si vo vozidle nikdy nenechávali na sedadlách a odkladacích plochách žiadne dôležité a cenné veci, ako sú kabelky, kufríky a iná batožina, elektronika, doklady, peňaženky, peniaze či oblečenie.

"Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla. Mnohí ľudia si z auta robia výkladnú skriňu a potom sa čudujú, keď im niekto rozbije okno a čo vidí, to zoberie," varuje policajná hovorkyňa. Neraz sa pritom stáva, že škoda následkom poškodenia vozidla je omnoho vyššia, ako hodnota odcudzených vecí.