Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Zrekonštruované kúpalisko majú Košice otvoriť v júni

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V mestskom kúpalisku na Rumanovej ulici v Košiciach, v neplaveckom a detskom bazéne, pribudli atrakcie, vodný hríb, fontánka, ale aj chrlič pre neplaveckú časť a tzv. hltiaci záliv,

Košice 27. mája (TASR) – Mestské kúpalisko na Rumanovej ulici v Košiciach od minulého roka rekonštruujú. Podľa vedúceho oddelenia technického rozvoja a investícií Tepelného hospodárstva Košice Ľuboša Minarčíka v rámci rekonštrukcie zmodernizovali kúpalisko, neplavecký a detský bazén.

V neplaveckom a detskom bazéne pribudli atrakcie, vodný hríb, fontánka, ale aj chrlič pre neplaveckú časť a tzv. hltiaci záliv, uviedol pre TASR Minarčík.

Teleso bazéna bolo podľa jeho slov postavené v roku 1996 a bolo vystavené poveternostným vplyvom. "Časom začala voda z bazéna unikať, tak sme museli pristúpiť k rekonštrukcii a keď k rekonštrukcii, tak zároveň k modernizácii telesa bazéna. Plášť detského bazéna je nerezový, snažili sme sa maximálne využiť pôvodný tvar, teleso bazéna a zároveň čo najmenej poškodiť stavebnými prácami areál kúpaliska," vysvetlil Minarčík.



S prácami začali koncom októbra minulého roka. Pre zlé zimné počasie ich museli prerušiť. "Celé to trvalo dva až tri mesiace. Ukončené to bolo tento mesiac, tak ako sme plánovali. Momentálne prebieha funkčná skúška a tešíme sa na návštevníkov kúpaliska," dodal Minarčík.

Kúpalisko plánujú otvoriť v sobotu 18. júna.