Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Hrozba na košickom kúpalisku Červená hviezda sa nepotvrdila

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Vykonanými previerkami sa nepotvrdilo, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov.

Košice 26. júla (TASR) – Priestory košického kúpaliska Červená hviezda nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko. Potvrdila to dnes polícia potom, ako kúpalisko v pondelok (25.7.) uzatvorili pre podozrivé správanie jedného z návštevníkov. Išlo o 36-ročného muža sýrskeho pôvodu s britským pasom.

"Personálom bolo polícii oznámené podozrivé správanie - fotenie na kúpalisku, ruksak, preto polícia ihneď začala preverovať informácie k osobe, jej pohybu, pobytu a vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. Vykonanými previerkami sa nepotvrdilo, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov," informoval dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podozrivý cudzinec podľa polície v pondelok cestoval z Ukrajiny na Slovensko a mal v pláne odletieť z Košíc do Bristolu. Muži zákona ho zadržali na letisku pred odletom do Británie.

"Muž bol po obmedzení na osobnej slobode umiestnený do cely policajného zaistenia. Dnes ráno o 6.00 h pri jeho kontrole napadol policajta, ktorému spôsobil zranenie tváre, za čo je už obvinený z útoku na verejného činiteľa a bude sa rozhodovať o ďalšom postupe - konkrétne, či bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie, alebo bude stíhaný na slobode," konštatoval Slivka.