Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

KOŠICE: V čom sa budú vzdelávať pracovníci v cestovnom ruchu?

Na snímke Dóm sv. Alžbety Foto: TASR/ František Iván

V rámci Infoseminára, ktorý sa uskutoční začiatkom mája, bude hosťom Petr Klymec prevádzkový riaditeľ Travel Massive v Česku a líder londýnskej pobočky.

Košice 17. apríla (TASR) – Krajská organizácia Košice Región Turizmus aj v tomto roku pripravuje pre aktérov v regionálnom cestovnom ruchu Infoseminár, ktorý je súčasťou ich príprav na blížiacu sa letnú turistickú sezónu.

Podľa Viktora Wurma z organizácie Košice Región Turizmus, Infoseminár nadviaže na svoj úspešný ročník 2016, ktorý bol primárne určený pracovníkom turistických informačných centier v Košickom kraji a zaoberal sa najmä problematikou priameho kontaktu s návštevníkom.

"V tomto roku sa už publikum seminára rozšíri aj o okruh tých aktérov lokálneho turizmu, ktorí majú záujem a potrebu dozvedieť sa viac nielen o osobnej komunikácii s návštevníkom, ktorý už v destinácii je, ale aj o digitálnej komunikácii na diaľku, teda s tým návštevníkom, ktorý o návšteve iba uvažuje," uviedol pre TASR Wurm.

Ako ďalej povedal, do zostavy prezentujúcich v tomto roku preto pozvali ľudí, ktorí sa profesionálne venujú online marketingu a jeho digitálnym nástrojom. "Účastníci sa dozvedia napríklad ako správne a lacno zacieliť svoje úsilie na oslovenie potenciálneho návštevníka v online priestore a ako efektívne narábať s modernými nástrojmi marketingu," priblížil Wurm.

Košice Región Turizmus zároveň predstaví aj svoju aktuálnu nosnú tému destinácie "UNESCO na DOSAH", ktorá zúčastneným poslúži ako prípadová štúdia pre širšiu diskusiu o destinačnom online marketingu.

Hosťom podujatia bude Petr Klymec prevádzkový riaditeľ Travel Massive v Česku a líder londýnskej pobočky, ktorý zúčastneným hosťom predstaví globálnu platformu pre sieťovanie profesionálov v cestovnom ruchu Travel Massive.

Infoseminár sa uskutoční 3. mája v priestoroch Tabačky Kulturfabrik v Košiciach.