Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Košice získalo čestné uznanie za podporu seniorov

Košice, ilustračná snímka Foto: Simona Lazorová

Ocenenie mesto získalo počas trojdňového podujatia Senior Friendly 2016, ktoré sa uskutočnilo v uplynulých dňoch v Bratislave, na ktorom boli vyhlásené výsledky prvého ročníka tejto súťaže.

Košice 26. októbra (TASR) - Mesto Košice získalo čestné uznanie za podporu seniorov. Podľa jeho hovorkyne Lindy Šnajdárovej ide o pokračujúci projekt aktívnej celoročnej spolupráce s dôchodcami.

Ocenenie mesto získalo počas trojdňového celoslovenského podujatia Senior Friendly 2016, ktoré sa uskutočnilo v uplynulých dňoch v Bratislave, na ktorom boli vyhlásené výsledky prvého ročníka tejto súťaže.

Hlavným cieľom súťaže bolo podľa Šnajdárovej podporiť myšlienku aktívneho starnutia a upriamiť pozornosť na tých, ktorí prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie, kvalitnejšie. Ocenenie si prevzalo desať a čestné uznanie ďalších 13 firiem, inštitúcií, združení a jednotlivcov, vďaka ktorým sa slovenským dôchodcom žije o čosi ľahšie a kvalitnejšie.

"Mesto Košice dostalo Čestné uznanie za osobitný rozvoj a prístup k aktivizácii pohybových aktivít seniorov podporujúcich projekt mesta Košice ako držiteľa oprávnenia Európske mesto športu 2016 a podielu seniorov mesta na jeho realizácii s osobitným dôrazom podporujúcim účasť na všetkých pohybových aktivitách organizovaných v rámci tohto projektu," uviedla Šnajdárová. "Osobitne bola ocenená organizácia letných a zimných olympiád seniorov a účasť na Retro spartakiádnom vystúpení seniorov v rámci Európskeho týždňa športu v Košiciach," povedala.

Ocenenie prevzal predseda Rady seniorov mesta Košice Ján Caban. "S nadšením sa zapájame do športových podujatí v rámci realizácie projektu Košice Európske mesto športu 2016 a dokazujeme tak, že šport je najlepším prostriedkom, ako búrať bariéry," povedal Caban.

Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho jedným z pilierov titulu Európskeho mesta športu bolo zapojiť do športového diania čo najširšie spektrum obyvateľov. "Zisk tohto ocenenia je len dôkazom, že sme boli úspešní. Košickí seniori sú okrasou nášho mesta a ukazujú, že vek nemá žiadne limity a športovať s úsmevom sa dá v každom veku. Verím, že svoj entuziazmus prenesú aj na mladšie ročníky," dodal primátor.