Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Mrazy a havária zrušili predstavenia v historickej budove divadla

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Na odstránení havárie na zariadení vzduchotechniky pracuje odborná firma.

Košice 30. januára (TASR) - Dlhotrvajúce mrazy v Košiciach sa počas uplynulého víkendu podpísali pod haváriu na radiátorových výmenníkoch tepla v zariadení vzduchotechniky v Historickej budove Štátneho divadla (ŠD). Havária nastala v sobotu (28.1.) okolo 17.00 h. Informovalo tom dnes vedenie ŠD Košice.

"Porucha má závažný charakter, ktorý si vyžaduje rozsiahlu opravu. Tú však nie je možné zrealizovať v krátkom čase. Navyše porucha zasiahla vykurovanie priestoru hľadiska, preto muselo ŠD pristúpiť k dočasnému uzatvoreniu Historickej budovy," uviedol generálny riaditeľ divadla Peter Himič.

Na odstránení havárie na zariadení vzduchotechniky pracuje odborná firma. "V týchto hodinách prebieha diagnostika stavu a následne bude známy rozsah poškodenia. V tejto súvislosti muselo ŠD Košice pristúpiť k zrušeniu nedeľňajšieho (29.1.) predstavenia Chrobák v hlave a v utorok 31. januára baletu Labutie jazero," konštatoval Himič.

Po stanovení presného rozsahu poškodenia bude možné podľa neho určiť čas potrebný na opravu. Divadlo bude informovať verejnosť o ďalšom postupe v priebehu utorka (31.1.). "Pripomíname, že na Malej scéne sa inscenácie uvádzajú bez obmedzenia a rovnako je otvorená aj denná pokladnica divadla. Aktuálne informácie sa budú nachádzať aj na webovej stránke divadla, v pokladnici, prípadne v médiách," doplnil generálny riaditeľ.