Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Noví poslanci a predseda Košického kraja zložia v pondelok sľub

Na snímke Rastislav Trnka Foto: TASR - František Iván

V programe zasadnutia regionálneho parlamentu, ktorý zverejnil Úrad KSK, je aj informácia predsedu krajskej volebnej komisie o výsledku volieb a vystúpenie nového predsedu kraja Rastislava Trnku.

Košice 3. decembra (TASR) -Nový predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka a 57 poslanci zvolení do funkcie v novembrových voľbách zložia v pondelok (4.12.) sľub na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva KSK. Trnka tak nahradí vo funkcii doterajšieho predsedu KSK Zdenka Trebuľu (Smer-SD), ktorý po troch funkčných obdobiach už vo voľbách nekandidoval.

V programe zasadnutia regionálneho parlamentu, ktorý zverejnil Úrad KSK, je aj informácia predsedu krajskej volebnej komisie o výsledku volieb a vystúpenie nového predsedu KSK.

Zasadnutie vo veľkej zasadačke Magistrátu mesta Košice sa uskutoční presne mesiac od volieb do vyšších územných celkov. V nich Trnka ako kandidát s podporou koalície OĽaNO, SaS, KDH, NOVA a Šanca porazil rozdielom 875 hlasov košického primátora Richarda Rašiho kandidujúceho za koalíciu Smer-SD, SMK-MKP, SZS, Starostovia a nezávislí kandidáti.

V krajskom parlamente bude na ďalšie volebné obdobie 16 poslancov za Smer-SD, 16 za koalíciu OĽaNO, SaS, KDH a NOVA, 16 nezávislých poslancov, šiesti za stranu Most-Híd a po jednom za SNS, SMK-MKP, Šport do Košíc a na Východ.