Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodič zrazil na priechode 15-ročné dievča a ušiel. Má ťažké zranenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pravdepodobným vinníkom dopravnej nehody mal byť vodič dodávkového vozidla Ford Tranzit modrej farby nezisteného evidenčného čísla.

Košice 26. júla (TASR) - Polícia opätovne žiada o pomoc občanov pri stotožnení vinníka dopravnej nehody, ku ktorej došlo v pondelok (24.7.) o 21.00 h na svetelnej križovatke ulíc Teplárenská - Južné nábrežie v Košiciach. Vodič podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej zrazil 15-ročnú chodkyňu na priechode, neposkytol jej pomoc a z miesta ušiel. Dievča utrpelo ťažké zranenia.

Polícii sa na základe kamerového záznamu z čerpacej stanice na Slaneckej ulici podarilo zistiť, že pravdepodobným vinníkom dopravnej nehody mal byť vodič dodávkového vozidla Ford Tranzit modrej farby nezisteného evidenčného čísla. Tieto informácie sa podľa dnešného vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne nepotvrdili.

"V tejto súvislosti chceme poďakovať za informácie, ktoré občania poskytli. Dokonca sa prihlásil sám vodič, ktorý poskytol svedeckú výpoveď, ako aj konateľ danej spoločnosti. Z tohto dôvodu chceme zainteresovaným osobám poďakovať za spoluprácu. Avšak musíme uviesť na pravú mieru, že po dôkladnom preverení sa podozrenie na účasti na tejto dopravnej nehode nepotvrdilo, čo potvrdili priami svedkovia na mieste udalosti," vysvetlila Mésarová.

Polícia preto naďalej pátra po vozidle a vodičovi, ktorý spôsobil dopravnú nehodu a z miesta ušiel. "Išlo o prvotnú informáciu, ktorá sa nepotvrdila, a preto naďalej pátrame po vinníkovi," zdôraznila Mésarová.

V súvislosti s touto nehodou polícia začala trestné stíhanie pre trestné činy ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci, po vodičovi a vozidle pátra. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli objasniť dopravnú nehodu, môžu občania poskytnúť na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru.