Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre nehodu na železničnej stanici Košice bola prerušená doprava

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre chybu pri nastavovaní výhybiek na železničnej stanici v Košiciach došlo dnes k stretu dvoch vlakov na jednej koľaji. Stroje však boli v dostatočnej vzdialenosti.

Košice 14. januára (TASR) - Pre chybu pri nastavovaní výhybiek na železničnej stanici v Košiciach došlo dnes k stretu dvoch vlakov na jednej koľaji. Stroje však boli v dostatočnej vzdialenosti. Viac ako hodinu bola doprava na hlavnom ťahu Košice - Žilina prerušená.

"Od rána sa pre poruchy zabezpečovacieho zariadenia, vyhoreté poistky, výhybky prestavovali ručne. Žiaľ, stalo sa, že výhybkár Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) prestavil výhybku pre odchádzajúci vlak nie na druhú traťovú koľaj, ale na prvú, takže sa na jednej koľaji ocitol nákladný vlak, ktorý stál, a odchádzajúci osobný vlak," uviedla pre TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Rušňovodič osobného vlaku si to však podľa jej slov včas všimol a hneď zastavil vlak. "Vlaky stáli od seba vo vzdialenosti približne 600 metrov. Keďže je to však nehodová udalosť, ktorá sa musela riadne vyšetriť, tak od 10.01 do 11.13 h bola doprava na hlavnom ťahu Košice - Žilina prerušená," povedala Pavliková.

Ako vysvetlila, z pohľadu ŽSR je to ohrozenie železničnej dopravy, prípad preto vyšetrujú ako nehodovú udalosť. "S najväčšou pravdepodobnosťou došlo k omylu zamestnanca ŽSR, ktorý bude po uzatvorení nehodovej udalosti riešený v zmysle našich interných pravidiel," dodala Pavliková.

Ako dodala, momentálne vlaky z Košíc premávajú bez obmedzení.