Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Seniori vytvorili pre novorodencov súpravy vlneného oblečenia

ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Klienti denného stacionára v Bajanoch venovali najmenším pacientom košickej nemocnice viac ako 30 vlastnoručne zhotovených farebných súprav oblečenia.

Košice 26. júna (TASR) - Klienti denného stacionára v Bajanoch v okrese Michalovce sa rozhodli obdarovať Neonatologické oddelenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) na Rastislavovej ulici v Košiciach. Seniori venovali najmenším pacientom viac ako 30 vlastnoručne zhotovených farebných súprav oblečenia. Detičky tak majú nové svetríky, dečky, rukavičky, ponožky či čiapky, informovala dnes hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.

S netradičnou myšlienkou prišla do stacionára pani Mária Szabová, pričom ostatné klientky boli z jej nápadu nadšené. Po kúpe rôznofarebných vĺn sa šikovné ruky miestnych žien pustili do práce a za dva mesiace boli súpravičky hotové. "Výsledok ich práce sa rozhodli venovať práve nám. Ako prezradili, táto práca ich baví a budú v nej pokračovať aj naďalej," uviedla Stašková.

Spätná väzba na seba nenechala dlho čakať a klientky centra už majú aj ďalších záujemcov o ich vlastnoručne zhotovené detské oblečenie, a to v nemocniciach nielen doma, ale aj v zahraničí.