Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Košice: Sloviková už nie je šéfkou Strediska sociálnej pomoci mesta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Niekoľko zamestnankýň vlani v septembri pred poslancami upozornilo napríklad na údajné chaotické riadenie, šikanovanie na pracovisku, nevhodné pracovné podmienky či vysokú fluktuáciu.

Košice 5. januára (TASR) - Zdena Sloviková už nie je riaditeľkou Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPmK) na Garbiarskej ulici. Pre TASR to uviedol magistrát s tým, že k ukončeniu pracovného pomeru došlo dohodou 31. decembra 2023. Podľa dokumentov zverejnených na webovej stránke mesta sa funkcie mala vzdať sama.

Na základe dohody s mestom bývalá riaditeľka splnomocnila na riadenie dvoch zamestnancov SSPmK. "Mesto spolu s klientmi SSPmK vyslovuje pani Slovikovej úprimné poďakovanie za odvedenú prácu, vďaka ktorej merateľným spôsobom výrazne zvýšila kvalitu poskytovaných služieb v zariadení," dodal magistrát.

Situáciou v zariadení sa opakovane zaoberalo aj mestské zastupiteľstvo (MsZ). Niekoľko zamestnankýň vlani v septembri pred poslancami upozornilo napríklad na údajné chaotické riadenie, šikanovanie na pracovisku, nevhodné pracovné podmienky či vysokú fluktuáciu. Na decembrovom zasadnutí MsZ zas ďalšie zamestnankyne tieto tvrdenia vyvracali.

V zariadení bola od septembra vykonaná finančná kontrola. Nevenovala sa pracovným či medziľudským vzťahom v SSPmK. Poslanci v decembri schválili uznesenie, v ktorom požiadali primátora Jaroslava Polačeka o vykonanie previerky v SSPmK, ktorá by sa zamerala na dodržiavanie zákonných povinností či preverenie podnetov a sťažností predložených zamestnancami a klientmi tohto zariadenia. Schválili aj zloženie kontrolnej skupiny.

Zároveň primátora požiadali, aby najneskôr na najbližšom rokovaní MsZ predložil návrh na odvolanie Slovikovej z postu riaditeľky SSPmK. Primátor tieto uznesenie nepodpísal. Ako jeden z dôvodov pozastavenia výkonu uznesení uviedol práve vzdanie sa jej funkcie s účinnosťou od 1. januáru.