Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Košickí učitelia sa oboznámili s možnosťami zážitkovej výučby

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Okrem informácií o inovatívnych vyučovacích metódach bolo stretnutie s učiteľmi venované aj otázke moderného vzdelávacieho priestoru.

Košice 8. júna (TASR) - Stretnutie s učiteľmi na prvom stupni základných škôl z regiónu dnes v Košiciach zorganizovala nezisková organizácia Edulab. Ako tvrdí, chce im pomôcť s témami presahujúcimi jednotlivé školské predmety.

"V bežnom živote riešime takmer denne problémy, ktoré svojím charakterom vyžadujú poznatky z rôznych oblastí. Je to presný opak výučby v škole, kde sú problémy rozčlenené a striktne určené v rámci jednotlivých školských predmetov. Tým vzniká pre učiteľov problém, ako vyučovať témy, ktoré sa do vyučovacích predmetov jednoducho nezmestia. Zodpovednosť zostáva na učiteľovi, ktorému chceme svojimi skúsenosťami a poznatkami tento rébus pomôcť vyriešiť," hovorí riaditeľ neziskovej organizácie Edulab Ján Machaj.

Stretnutie s učiteľmi sa uskutočnilo v rámci cyklu Edulab live, v rámci ktorého sa špecialisti z neziskovej organizácie s učiteľmi podelili o skúsenosti zo svojho pilotného projektu výučby vybraných prierezových tém. Súčasne im predstavili projekty nového zážitkového a bádateľského vyučovania a možnosti pre učiteľov, ako sa do nich zapojiť. Pôjde o projekt zameraný na environmentálnu výchovu, ktorý bude obsahovať metodickú podporu pre pedagóga, vzdelávaciu hru pre deti a interaktívne materiály.

Okrem informácií o inovatívnych vyučovacích metódach bolo stretnutie s učiteľmi venované aj otázke moderného vzdelávacieho priestoru. Túto otázku rieši nezisková organizácia v spolupráci s ateliérom dizajnu Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a odpoveďou bolo predstavenie vizuálov vzdelávacieho priestoru, v ktorom by bola radosť nielen učiť sa, ale aj vyučovať.