Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Košická UNLP sťahuje ortopedické ambulancie do vynovených priestorov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Súčasťou sťahovania sú aj priestory denného stacionára pre podávanie infúzií pre ortopedických pacientov.

Košice 27. marca (TASR) – V košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) dôjde začiatkom apríla k presťahovaniu dvoch ortopedických ambulancií pre dospelých a jednej pre deti do vynovených priestorov v Pavilóne zdravia v areáli na Rastislavovej ulici. Súčasťou sťahovania sú aj priestory denného stacionára pre podávanie infúzií pre ortopedických pacientov. Informovala o tom dnes hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.

"Ku sťahovaniu pristúpila UNLP Košice najmä v záujme zvyšovania kvality zdravotnej starostlivosti. V doterajšom umiestnení, v pôvodných priestoroch v pavilóne II, ktorý bol postavený pred takmer 100 rokmi, už napriek dlhoročnej snahe o úpravu prostredia nebolo možné dosiahnuť podmienky zodpovedajúce dnešným potrebám," uviedla Stašková.

V nových podmienkach v Pavilóne zdravia dochádza podľa jej slov k sústredeniu starostlivosti o pacientov s ochorením pohybového aparátu. Ide o umiestnenie pracovísk ortopédie, ortopedickej protetiky, ako aj rehabilitácie, osteológie a reumatológie do jednej budovy. Umožní to nielen zlepšenie starostlivosti, ale aj zjednodušenie transportu pacientov, ktorých mobilita je často horšia. V nových podmienkach je podľa nemocnice plne bezbariérový prístup do všetkých priestorov, ktorý v pôvodnom umiestnení nebol plne technicky realizovateľný.

Sťahovanie bude prebiehať v dňoch 1. - 7. apríla. "V tomto období budú naše ambulancie zatvorené a budeme ošetrovať iba akútne stavy v osteologickej ambulancii v Pavilóne zdravia," doplnila Stašková.