Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Košické rokovanie zastupiteľstva pre koronavírus bez verejnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Poslanci budú v rokovacej miestnosti sedieť šachovnicovým spôsobom.

Košice 29. apríla (TASR) – Košickí mestskí poslanci majú na stredajšom neplánovanom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) prerokovať tri body. Ako mesto informuje na svojej webovej stránke, tak ako marcové zasadnutie, aj tentoraz sa z dôvodu zamedzenia šírenia nového koronavírusu uskutoční v špeciálnych režime. Verejnosť sa ho po novom nemôže zúčastniť.

Poslanci budú diskutovať o prijatí kontokorentného úveru na preklenutie časového nesúladu medzi príjmami a výdavkami z dôvodu negatívnym dôsledkov situácie okolo nového koronavírusu na mestský rozpočet, vyčlenení dodatočných finančných prostriedkov na ukončenie prvej etapy stavebnej časti výstavby Košickej futbalovej arény (KFA) a doplnenie rokovacieho poriadku MsZ.

Magistrát uvádza, že verejnosť museli zo zasadnutia vylúčiť a urobili tak na základe opatrení hygienikov, podľa ktorých pri stretnutiach väčšieho počtu ľudí existuje riziko ďalšieho šírenia nového koronavírusu. „Z tohto dôvodu hlavný hygienik SR Ján Mikas požaduje, aby aj počas konania MsZ boli dodržané viaceré protiepidemické opatrenia, čomu sa mesto prispôsobilo,“ vysvetľuje s tým, že tak ako inokedy, verejnosť bude informovaná prostredníctvom priameho prenosu z rokovania na webovej stránke mesta, respektíve sociálnej sieti.

Poslanci budú v rokovacej miestnosti sedieť šachovnicovým spôsobom. „Každý z poslancov bude mať aj tentoraz svoj vlastný mikrofón,“ dodáva mesto. Podľa neho rokovaciu miestnosť ešte pred rokovaním dezinfikujú antibakteriálnym biocídnym roztokom. „Pred účasťou na zastupiteľstve bude každému účastníkovi odmeraná teplota. V prípade jej zvýšenia nebude nikomu umožnené, aby sa zúčastnil na rokovaní. Všetci prítomní poslanci nad 50 rokov dostanú po vstupe do budovy respirátory, aby ich mohli používať na rokovaní zastupiteľstva,“ vysvetľuje magistrát. Dodáva, že pre všetkých poslancov a ďalších ľudí v sále platí povinnosť, aby počas rokovania mali na tvári rúško alebo respirátor a na rukách ochranné gumené rukavice.

Poslanci budú rokovať vo veľkej zasadačke magistrátu od 9.00 h.