Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Košiciach začali so zberom posypového materiálu

Na ilustračnej snímke historická budova Štátneho divadla Košice. Foto: TASR – František Iván

Podľa predbežného harmonogramu by mali byť práce ukončené do polovice mája.

Košice 10. marca (TASR) – Mesto Košice začalo so zberom posypového materiálu o niečo skôr ako po minulé roky. Po skoršom ukončení zimnej sezóny chce radnica vyjsť v ústrety obyvateľom. Materiál totiž spôsobuje zvýšenú prašnosť.

"Magistrát začal so zberom pred dvomi týždňami na hlavných ťahoch, ktoré sú už vyčistené. V prípade niektorých križovatiek je potrebné dokončiť práce ručným zberom. Prioritou je vyčistiť centrum mesta, ktoré je najviac vyťažené chodcami. V priebehu nasledujúcich dvoch, troch týždňov sa bude pokračovať prácami na bočných uliciach," priblížila hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

Zber posypového materiálu sa realizuje dvomi spôsobmi. "Na strojné čistenie sa využívajú nadstavby, ktoré sa prehadzujú na sypače, tie máme k dispozícii štyri. Do práce sú nasadené aj malé multikáry a ruční pracovníci, ktorých je v teréne zhruba 25," uviedol vedúci referátu dopravy Magistrátu mesta Košice Juraj Cichanský.

Zber prebieha celoplošne v jednotlivých mestských častiach. "Niektoré z nich, napríklad mestská časť Košice-Západ, sa prostredníctvom aktivačných pracovníkov zapájajú do zametania chodníkov, pričom referát dopravy Magistrátu mesta Košice zabezpečuje odvoz a likvidáciu materiálu," dodala Šnajdárová.

Podľa predbežného harmonogramu by mali byť práce ukončené do polovice mája.