Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Košiciach sa oddnes menia niektoré trasy liniek MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

“Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, aby svoje jazdy MHD realizovali s dostatočnou časovou rezervou,” uviedla vedúca referátu marketingu, reklamy a public relations Dopravného podniku mesta Košice.

Košice 3. mája (TASR) – Z dôvodu začiatku rekonštrukcie uzlov električkových tratí v Košiciach dôjde oddnes k čiastočnej uzávere obratiska Havlíčkova. Premiestnená bude zastávka Havlíčkova v smere do Čermeľa. Zastávka určená pre linku č. 14 a konečná pre linky x7 a x9 bude na Kostolianskej ulici vľavo od vchodu Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie. V opačnom smere sa umiestnenie zastávky nemení. Ďalšie zmeny v MHD súvisia s uzatvorením úseku Radnica Starého Mesta - Zimná - Amfiteáter. Informovala o tom vedúca referátu marketingu, reklamy a public relations Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

V súvislosti s uzatvorením obratiska Amfiteáter a triedy ČSA, ako aj pokračujúcich prác v už uzavretých úsekoch, bude linka 3 premávať naďalej len v úseku Nad jazerom, Važecká – VSS, križovatka – Nám. osloboditeľov a späť, linka 4 premáva naďalej len v úseku Barca, Socha J. P. II. – VSS, križovatka – Nám. osloboditeľov a späť. Linky 9 a R1 premávajú v skrátenej trase, linky R2 a R8 premávajú bez zmien. Ostatné električkové linky nepremávajú.

Univerzálnym prestupným uzlom pre všetkých cestujúcich zo smeru a v smere Terasa, centrum, juh mesta a železiarne je zastávka SOŠ automobilová.

Autobusové linky 19 a 22 budú v smere od amfiteátra k Námestiu Maratónu mieru zastavovať na zastávke Amfiteáter na stanovišti na úrovni zastávky električiek smer Radnica Starého Mesta ako stará linka 57. Linky potom pokračujú po Ulici ČSA a zastavia na zastávke Radnica Starého Mesta na Bačíkovej ulici. Zastávky Technická univerzita a Zimná sa vynechávajú. V opačnom smere sa ich trasy nemenia.

Linky náhradnej dopravy x6 a x9 premávajú po novej trase. Viac informácií je možné nájsť na stránke DPMK.

“Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, aby svoje jazdy MHD realizovali s dostatočnou časovou rezervou,” upozornila na záver Karaffová.